Παξιμαδόκουπες με σαλάτα!

Οι σαλάτες είναι ο καθημερινός σύντροφος,ενός ολοκληρωμένου  τραπεζιού.Γιατί η σαλάτα είναι απο μόνη της κουλτούρα.Πολυμορφική και πολυπρόσωπη,όμορφη και ορεκτική,απο το απέραντο ρεπερτόριο της,ο καθένας απο εσας θα βρεί εκείνη, που θα του αρέσει περισσότερο στις γεύσεις και τα γούστα του και θα την υιοθετήσει στο τραπέζι του.Είναι τόσα πολλά που θα πρέπει να περιοριστώ σε λίγα για να μην σας κουράσω.Ο λόγος σήμερα είναι το υγιεινό πιάτο της σαλάτας που συνοδεύει πολλά μαγειρεμένα φαγητά.Για να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη ,να έχετε πάντα έτοιμες πρασινάδες στο ψυγείο σας.Πλένετε και στεγνώνετε καλά τα λαχανικά χωρίς να τα κόψετε και τα κλείνετε καλά σε πλαστικές σακούλες τροφίμων. Διατηρούνται ολόφρεσκες για 3-4 ημέρες.Αποφύγετε τις ντομάτες στο ψυγείο,ωριμάζουν και κοκκινίζουν στον πάγκο της κουζίνας...και φυσικά γίνονται πιο νόστιμες.
Η νοστιμιά της σαλάτας ,βρίσκεται όμως στο ντρέσινγκ.Η κλασική βινεγκρέτ είναι το αλφάβητο μιας σαλάτας.Μια μεγάλη δόση μπαίνει σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο,για να της δώσετε κάθε φορά και άλλο άρωμα,προσθέτοντας χυμό ή ξύσμα απο πορτοκάλι,ή λεμόνι,πάστα ελιάς,ένα οποιοδήποτε pesto,πελτέ ντομάτας,ψιλοκομμένη κάππαρη,λίγη μαγιονέζα,κάποια καυτερή σάλτσα,γλυκιά τσίλι-σος,τριμμένο τζίνζερ,πολτοποιημένες λιαστές ντομάτες,γιαούρτι ή οποιοδήποτε μπαχαρικό ταιριάζει στα γούστα σας.
Η βασική συνταγή για το Ντρέσινγκ είναι...
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ.ξίδι
1 κ.γ μέλι
1 κ.γ μουστάρδα
αλάτι,πιπέρι
Τιπς

Το μίγμα ξιδιού και χυμού λεμονιού,κάνει πιο ενδιαφέρον το όξινο αποτέλεσμα της.
Σ'όλες τις σαλάτες ταιριάζει πολύ μια αύρα σκόρδου.Για να μην μυρίσει έντονα,θα κόψετε το σκόρδο στη μέση και θα αλείψετε το μπόλ που θα σερβίρετε την σαλάτα.
Μερικές σταγόνες απο σησαμέλαιο δίνουν έναν εξωτικό τόνο στη σαλάτα.Φτιάξτε φρέσκα πολτοποιημένα μυρωδικά μόνες σας....χτυπάτε φρέσκο δυόσμο,βασιλικό ή μαιντανό με ελαιόλαδο στο multi,το φυλάτε σε βαζάκι στο ψυγείο και προσθέτετε 1 κ.γ στη σος της σαλάτας.
Όπως όλα τα απλά μαγειρέματα,η σαλάτα έχει τους δικούς της μυστικούς κώδικες για να απογειώσει τη γεύση της.Εγω θέλησα να βάλω την σαλάτα μου σε παξιμαδόκουπες που πήρα απο το Σ,Μαρκετ,κάνοντας την κλασσική βινεγκρέτ,και με συνοδευτικό πίτες tortillas,σερβίρισα στο τραπέζι μου!
Καλή σας όρεξη για όσους την φτιάξουν!
Με την παξιμαδόκουπα,
φέρνω το χρόνο πίσω,
μιαν εποχή που θάθελα,
πάλι να ξαναζήσω
το έγραφε στο πλάι της συσκευασίας και θέλησα να σας το δείξω!