Λάμψη στο τραπέζι!

Οι γιορτές απέχουν ελάχιστες ημέρες και οι προετοιμασίες-τουλάχιστον στις κουζίνες-έχουν ξεκινήσει.Ο καθένας θα γιορτάσει βέβαια με το δικό του τρόπο και έχοντας κάνει τις δικές του επιλογές.Αυτό όπως που θέλω να σας παρουσιάσω σήμερα είναι ο στολισμός στο γιορτινό σας τραπέζι.Σας προτείνω λοιπόν για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς,απλά και κομψά σερβίτσια,συνδυάζοντας με σοφία και γούστο την εποχικότητα των υλικών και την επισημότητα των ημερών.
Με λίγα λόγια το πως θα στρώσετε το γιορτινό σας τραπέζι,σίγουρα εξαρτάται απο τοους καλεσμένους που θα έχετε στο σπιτικό σας.Η δικιά μου πινελιά στο στρώσιμο του τραπεζιού,έχει να κάνει με vintage πιάτα και μαχαιροπήρουνα αφού τα λατρεύω.Μια γιορτινή  και κομψή πινελιά φέρνει την λάμψη στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Το δέσιμο της πετσέτας,μ'ένα κλαδάκι πράσινο ,ένα κορδονάκι και το κουκουνάρι θα δώσει μια απλή αλλά κομψή πινελιά στο τραπέζι σας.
Απλά κηροπήγια σε λευκό και χρυσό χρώμα,συμπληρώνουν το στόλισμα του τραπεζιού.
Ποτήρια νερού και κρασιού απο της εποχή της γιαγιάς έρχονται στο προσκήνιο.

Εικόνες μέσα απο το χώρο του σπιτιού μου.
Επίσης βρήκα απο το pinterest και κάποιες άλλες ιδέες  πιο μοντέρνες,με κυρίαρχο χρώμα το λευκό για το γιορτινό τραπέζι. Δείτε και πείτε μου αν σας αρέσουν.