Καλοκαιρινές κερασόπιτες!

Τώρα το καλοκαίρι,το θέλουμε το γλυκό μας,άλλοτε να είναι δροσερό ή παγωμένο και άλλοτε τραγανό ή  αφράτο.Την εποχή αυτή τα φρούτα είναι σε αφθονία και μάλιστα πεντανόστιμα ,όπως τα κεράσια που μπορείτε να φτιάξετε πολλές και νόστιμες συνταγές για γλυκά.Με απλά υλικά και με βάση τα κεράσια θα σας δώσω αυτήν την συνταγή που την βρήκα κατεξοχήν καλοκαιρινή και πεντανόστιμη.Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Ακολουθείστε τα βήματα της συνταγής και φτιάξτε πετυχημένα γλυκά φρουτένια ντυμένα με "άρωμα" καλοκαιριού!

Υλικά

350γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ.βούτυρο,σε κύβους
150γρ.ζάχαρη ψιλή
100γρ.αμύγδαλα σε σκόνη
1 αβγό
1κουτ.σούπας γάλα
600γρ.κεράσια,χωρίς κουκούτσι
κομμένα στη μέση
2 κουτ.σούπας καστανή ζάχαρη

Για την κρέμα

150 γρ.soured cream(σε μεγάλα Σ.Μάρκετ)
2 κουτ.σούπας μαύρη ζάχαρη μαλακή.

Εκτέλεση

Χτυπάτε το αλεύρι  με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να πάρετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και την μισή κουταλιά γάλα χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί  η ζύμη.Αν χρειαστεί,προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μπάλες,η μία με το 1/3 της ζύμης και η δεύτερη με τα 2/3 της ζύμης. Πλάθετε την κάθε μπάλα σε σχήμα μακρόστενο και τις τυλίγετε με σελοφάν.Αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για την κρέμα

Ρίχνετε τη soured cream σ'ένα μπόλ και πασπαλίζετε με την μαύρη ζάχαρη.Αφήνετε στο ψυγείο  και την τελευταία στιγμή θα ανακατέψετε δύο τρείς φορές τη ζάχαρη μέσα στην κρέμα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο 200C στον αέρα.Παίρνετε ένα σκεύος για μάφιν.Στρώνετε κάθε θήκη για μάφιν με διπλές λωρίδες αλουμινόχαρτου,που θα τις τοποθετήσετε σταυρωτά για να σηκώσετε τις κερασόπιτες πιο εύκολα μετά το ψήσιμο.
Χωρίζετε το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης σε 6 κομμάτια και ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτουν τις θήκες για μάφιν και να περισσεύει 5χιλι. έξω απο την θήκη. Πάνω απο κάθε ζύμη απλώνετε λίγο αλουμινόχαρτο,γεμίζετε με ρύζι για βάρος και ψήνετε για 10 λεπτά.Πετάτε αλουμινόχαρτα και ρύζια,γεμίζοντας την σκόνη αμύγαλο μέσα στην μισοψημένη ζύμη,μαζί με τα κεράσια αφου τα έχετε ανακατέψει με την ψιλή  ζάχαρη(150γρ) και το ζουμάκι του.
Στην συνέχεια χωρίζετε τη μικρή μπάλα ζύμης σε 6 κομμάτια και τα ανοίγετε σε δίσκους ή καπάκια όσο να σκεπάζουν τις κερασόπιτες. Αφαιρείτε ένα πολύ μικρό κομμάτι ζύμης απο τα καπάκια για να βγαίνουν οι ατμοί όσο θα ψήνονται.Σκεπάζετε τις κερασόπιτες με τα καπάκια τους και φέρνετε μέσα τις άκρες που περισσεύουν.Αλείφετε την κάθε  επιφάνεια με το ασπράδι αβγού,αφου το έχετε χτυπήσει ελαφρά και πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνετε για 20 λεπτά στους 175C μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να ψηθεί καλά παίρνοντας αυτό το μπισκοτένιο χρώμα. Ξεφουρνίζετε τις κερασόπιτες,και τις αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν.Τραβάτε προς τα πάνω τις λωρίδες αλουμινόχαρτου να βγούν έξω οι κερασόπιτες και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. Σερβίρετε περιχύνοντας απο πάνω με την κρέμα μαύρης ζάχαρης που ετοιμάσατε.

Καλή επιτυχία!