Το milfei της απόλαυσης!

Γιατί όταν όλα αυτά που κάνουμε με αγάπη και διάθεση έχουν την δική τους μοναδική νοστιμιά;.Ε, ναι έτσι είναι γιατι αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη απόλαυση και  ευχαρίστηση την εισπράττουμε μέσα απο τις δικές μας δημιουργίες.
Ας απολαύσουμε λοιπόν μια παραδοσιακή συνταγή για το milfei.

Υλικά

  • 2 πακέτα σφολιατίνια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 κουτ.σ κορν- φλάουρ
  • 4 κουτ.σ. ζάχαρη
  • 200γρ. βούτυρο φρέσκο ανάλατο
  • 1 αυγό
  • 2-3 βανίλιες 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 5 κουτ. σ. ζάχαρη
για την σαντιγί και το πασπάλισμα(προαιρετικό)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα,βάζετε το κορν-φλάουρ,τη ζάχαρη και το γάλα.Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθούν καλά.Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε ανακατεύοντας με το σύρμα,μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Απομακρύνετε την κατσαρόλα απο τη φωτιά,προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε δυνατά.
  3. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
  4. Χτυπάτε στο μπλέντερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες να αφρατέψουν.
  5. Προσθέστε την κρέμα που φτιάξατε,συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν τα μίγματα.
  6. Στρώνετε σ'ένα ταψάκι ή πηρέξ μια στρώση με ολόκληρα σφολιατίνια.
  7. Ρίχνετε απο πάνω τη μισή κρέμα και σκεπάζετε με μια δεύτερη στρώση απο σφολιατίνια.
  8. Ρίχνετε απο πάνω την υπόλοιπη κρέμα και αφήνετε το ταψάκι στο ψυγείο για μια ώρα.
  9. Μαλακώνετε, τη ζελατίνα σε λίγο νερό και μετά την στραγγίζετε καλά με τα χέρια.
  10. Τη βάζετε σε κατσαρολάκι και τη ζεσταίνετε στη φωτιά μαζί με 1 κουταλιά νερό,μέχρι να λοιώσει.
  11. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και τη ζελατίνα. 
  12. Αφήνετε τη σαντιγί για 5΄ λεπτά στη κατάψυξη.
  13. Αμέσως μετά,στρώνετε τη σαντιγί πάνω απο το γλυκό. 
  14. Ρίχνετε απο πάνω μερικά τριμμένα σφολιατίνια και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. 
  15. Αφήνετε στο ψυγείο το γλυκό μέχρι να το σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!

Ο μικρός κριτής του γλυκού μόλις κάνει την πρώτη του "βουτιά" και το απολαμβάνει....γιατί τα παιδιά λένε πάντα την αλήθεια.....