Σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο!

Φτιάχνοντας ένα γλύκισμα στο σπίτι αλλάζει και η διάθεση μας.Κάπως έτσι γέμισα το πρωινό μου, ξεκινώντας να φτιάξω ένα γλυκό σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο Σίγουρα όλοι έχετε δοκιμάσει,γνωρίζοντας πόσο  γευστικό είναι,ειδικά αν το φύλλο του είναι λεπτό, ξεροκαμένο ελαφρώς και καλά σιροπιασμένο.Έχω μια συνταγή που όσες φορές την έκανα,ήταν με επιτυχία... έτσι λοιπόν σκέφτηκα να σας την δώσω και να την δοκιμάσετε.
Γαλακτομπούρεκο 8-10 μερίδες
Υλικά
4-8 κ.σ.ανάλατο βούτυρο
500 γρ. έτοιμο φύλλο (κατά προτίμηση Βηρυτού),σε θερμοκρασία δωματίου
Κανέλα σε σκόνη
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
5-6 ολόκληρα γαρίφαλα
1 κσ.μπράντι
1 κ.σ φρεκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Για την γέμιση 
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ.σιμιγδάλι ψιλό
6 φλιτζ. γάλα
1 κ.σ μπράντι
3 ολόκληρα αυγά,σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
1.Ζεσταίνουμε το βούτυρο αργά σε μια  μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.Απομακρύνουμε την  κατσαρόλα απο την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 λεπτά.Αφαιρούμε τον αφρό μ'ένα κουτάλι και ρίχνουμε το βούτυρο σ'ένα μπόλ και το αφήνουμε στην άκρη.

2.Για το σιρόπι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νερό και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και τα γαρίφαλλα.Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά,ανακατεύοντας αργά και συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και ρίχνουμε αμέσως το μπράντι,τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού..Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στος 180 C.Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί 22,5εκ.

4.Για την γέμιση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αναμειγνύουμε τη ζάχαρη,το σιμιγδάλι και το γάλα και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια πρός χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά,μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει κρεμώδη υφή και να είναι σχετικά υγρό.Περίπου 2-3 λεπτά πρίν να είναι έτοιμη η κρέμα, ρίχνουμε μέσα και το μπράντι και ανακατεύουμε.Απομακρύνουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
5.Σ'ενα μέτριο μπόλ χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά μέχρι ν'αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Τα ρίχνουμε γρήγορα στο μείγμα του σιμιγδαλιού μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το σιμιγδάλι να γίνει χλιαρό πριν να το χρησιμοποιήσουμε.
6.Απλώνουμε 6-8 φύλλα σ'ένα βουτυρωμένο ταψί,βουτυρώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά.Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με 5-6 φύλλα,βουτυρώνοντας πάλι καλά.
7.Κόβουμε τα πάνω φύλλα μ'ένα κοφτερό μαχαίρι διαγώνια σχηματίζοντας είτε τετράγωνα είτε ρόμβους σε μερίδες,χωρίς να φτάνουμε ως τη γέμιση.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου για 45 λεπτά,μέχρι να χρυσίσει απο επάνω.
8.Βγάζουμε το ταψί απο τον φούρνο και περιχύνουμε στο καυτό γαλακτομπούρεκο αμέσως με το κρύο σιρόπι ομοιόμορφα,για να πάει παντού. Το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να το κόψουμε εύκολα και το πασπαλίζουμε,εάν θέλουμε με κανέλα.
Καλή επιτυχία!