Τηγανίτεςή τηγανοτριφτάρια!



Η ιστορία του νησιού,και η γεναιόδωρη φύση έδωσε και το χάρισμα στο λαό της Κρήτης την Κρητική φιλοξενία.Έτσι σκέφτηκα σήμερα να κάνω αυτή την νόστιμη και εύκολη συνταγή,για το καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων,σ'ένα σπίτι..... είναι οι τηγανίτες ή τηγανοτριφτάρια,έτσι λέγονται.... δανείστηκα λοιπόν,την συνταγή απο το βιβλίο της παραδοσιακής Κρητικής κουζίνας,και σας την δίνω για να την δοκιμάσετε και να την γευθείτε.... Οι τηγανίτες τρώγονται ως πρωινό,ή επιδόρπιο,σκέτες ,ή προσθέτετε μέλι και κανέλα. Είναι επίσης ένας θαυμάσιος ρακομεζές
2-3 ποτήρια νερό
1κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά λεμόνι
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κιλό αλεύρι
μέλι ή πετιμέζι
σησάμι και καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση
Βάζομε το αλεύρι με τη σόδα σε μια λεκάνη,ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί το λάδι,το λεμόνι και το αλάτι.Τα ανακατεύουμε όλα,ρίχνομε και το νερό και συνεχίζομε το ανακάτεμα ώσπου να γίνει έναε λείος χυλός. Βάζομε το τηγάνια στη φωτιά με το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνομε μέσα κουταλιές απο το μείγμα.Αφου ροδίσουν οι τηγανίτες και απο τις δύο πλευρές,τις βγάζομε,τις αραδιάζομε σε πιατέλα,τις περιχύνομε με μέλι ή πετιμέζι και τις πασπαλίζομε με σησάμι κια καρύδια.Τρώγονται και σκέτες....Καλή επιτυχία!