Κάθε πράγμα στον καιρό του....

Έτσι θα ξεκινήσω σήμερα με την λαική ρήση "κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο"...και επιτέλους μπήκαμε τώρα και μία εβδομάδα στον μήνα των διακοπών.Αλήθεια που σας βρίσκω; σε καμμιά παραλία ή σε κάποιο βουνό αναρριχητές; Όπου και  να είστε σημασία έχει να περνάτε καλά και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή των διακοπών σας,γιατί κακά τα ψέμματα με το όνειρο του Αυγούστου ζούμε και τρέχουμε όλο τον χρόνο,να προλάβουμε υποχρεώσεις,δουλειά,σπίτι παιδιά,και ότι άλλο τον απασχολεί τον καθένα μας....όλοι αξίζουμε λίγες μέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασάς.Ωστόσο εγω σας προτείνω μια συνταγή που ταιριάζει με την εποχή και θα ήθελα να την δείτε, καθώς σας ετοίμασα και ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα το απολαύσετε....πρώτα όμως διαβάσετε την συνταγή του κολιού με ντομάτες στον φούρνο που βρήκα στο δυαδύκτιο 
kolios sto fourno

Κολιός με ντομάτες και κρεμμύδια στο φούρνο

Υλικά

4 μεγάλοι κολιοί
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
70 ml ελαιόλαδο
70 ml νερό
70 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαïτανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε ένα ταψί τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα υλικά στο ταψί μας και καλύπτουμε από πάνω με τις φέτες ντομάτας. Χαράζουμε τα ψάρια στα πλάγια και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε πάνω από τις ντομάτες στο ταψί. Προσθέτουμε το νερό, το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθούν τα ψάρια μας. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαïτανό και σερβίρουμε....καλή σας όρεξη!
Τα γλυκά του Αυγούστου είναι ελαφρά και έχουν ως βάση τους τα φρούτα Η σημερινή συνταγή είναι πανακότα καρύδας με σάλτσα μάνγκο.
Υλικά για 10 μερίδες!
500 ml γάλα καρύδας(θα το βρείτε στο Σ.Μ σε κουτί κονσέρβας)
500mlκρέμα γάλακτος
25γρ. ζελατίνα σε φύλλα(περίπου 5 κομμάτια)

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
200γρ. ινδική καρύδα,τριμμέμη και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
2 βανίλιες
Για τη σάλτσα
1 μεγάλο μάνγκο
1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1/2 φλτζ.τσ.νερό
1 κουτ.του γλυκού λεμόνι.

Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα καρύδας με την κρέμα γάλακτος,τη βανίλια,την καρύδα και την ζάχαρη σε κατσαρόλα.Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία,ανακατεύοντας ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη,και μόλις πάρει βράση το μίγμα,κατεβάζετε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Στο μεταξύ,έχετε μουλιάσει τις ζελατίνες σε κρύο νερό.Αφού μαλακώσουν και φουσκώσουν,τις στύβετε και τις ρίχνετε στο μίγμα του ζεστού γάλακτος, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν τελείως.Όταν κρυώσει το μίγμα το μοιράζετε σε ατομοκές φόρμες και τις αφήνετε στο ψυγείο για 10 ώρες τουλάχιστον έως ότου πήξει η πανακότα. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα μάνγκο....Βάζετε το νερό με την ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη,και βράζετε μέχρι να έχετε ένα πηχτό σιρόπι.προς το τέλος του βρασμού προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι τελείως.Καθαρίζετε το μάνγκο,το κόβετε σε κομμάτια και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι.όταν πήξει η πανακότα,βουτάτε τα φορμάκια για λίγο σε ζεστό νερό και ξεφορμάρετε στα πιάτα(εγω για να αποφύγω όλη αυτή την διαδικασία τα έβαλα αμέσως σε ποτήρια σαπάνιας)Περιχύνετε με μικρές κουταλιές σάλτσας μάνγκο και σεβίρετε αμέσως,πασπαλίζιντας με τριμμένη καρύδα.....καλή σας επιτυχία με Αγάπη mary....gr!