Τρείς καλοκαιρινές συνταγές σ'ενα πιάτο!

Με καλοκαιρινή διάθεση και όρεξη για ελαφρά πιάτα ξεκίνησε το πρωινό μου στην κουζίνα.Ναι....είναι ο χώρος που περνάω αρκετές ώρες την ημέρα...πείτε το μεράκι ,κόλλημα ή ότι θέλει ο καθένας....εγω αγαπώ αυτό τον χώρο.... είναι χώρος έμπνευσης και δημιουργίας...και φυσικά απόλαυσης στο τέλος....Σήμερα θα σας δείξω τρείς εύκολες συνταγές,  εξαιρετικά εύγεστες και εύκολες στην παρασκευή και το μαγείρεμα.Συνιστώ αυτές τις συνταγές για μικρά παιδιά αν έχετε στο σπίτι σας! 
Σαλάτα με φακές & αρωματικό ντρέσινγκ!
Υλικά για 4 μερίδες
2 φλιτζάνια ψιλές φακές
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
12 ντοματίνια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ
4 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
1 κουτ.της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουτ. του γλυκού μέλι 
1 πορτολάλι
1 πράσινη πιπεριά
λίγο κύμινο,αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε τις φακές για 30 λεπτά και στραγγίστε τες.
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ
Βάλτε όλα τα υλικά για το νρέσινγκ στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα.Βάλτε σε ένα μπόλ τις φακές,προσθέστε το καρότο,το σέλερι,το κρεμμύδι,τα ντοματίνια και τα κρεμμυδάκια,αλατίστε,ρίξτε το ντρέσινγκ,ανακατέψτε και σερβίρετε.
Στήθος κοτόπουλου με μπίρα και μουστάρδα
Υλικά για 4 μερίδες
4 φιλέτα απο στήθος κοτόπουλου
4κουτ.σουπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια μπίρα
2 κουτ.της σούπας μουστάρδα
2 κουτ.του γλυκού ξερή ρίγανη
1 κουτ.του γλυκού μπούκοβο
2 κουτ.σ ψιλοκομμένο μαιντανό,αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και σοτάρετε τα στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και απο τις δύο πλευρές.Πασπαλίστε τα με την ρίγανη και το μπούκοβο και απο τις δύο πλευρές και μετά ρίξτε την μπίρα. Αφήστε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα και μετά ρίξτε την μουστάρδα και τον μαιντανό.Ανακατέψτε και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά και σερβίρετε.
Και τέλος φτάσαμε στα Αλμυρά Μάφινς με κολοκυθάκια και φέτα
Υλικά για 12 μάφινς
150 γρμ.τριμμένη φέτα,250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 αβγά
300γρ.κολοκυθάκια τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ.της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1 κουτ. ξερό.αλάτι ,πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπόλ τα τριμμένα κολοκυθάκια,τη φέτα,το ελαιόλαδο,το δυόσμο,τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τα αβγά και προσθέστε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντέρ,αλάτι,πιπέρι.Ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σε θήκες για μάφινς.Ψήστε στους 180c για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!