Δροσερή φρουτένια σαλάτα με λικέρ μαστίχας!

Το λικέρ μαστίχας,εκτός απο πολύ αρωματικό,είναι ιδιαίτερα χωνευτικό. Ανάλογα με την εποχή,χρησιμοποιείτε όποια φρούτα βρίσκετε και σας αρέσουν π.χ το καλοκαίρι θα βάλετε πεπόνι,κεράσια,φράουλες,ροδάκινα και βερίκοκα... μπορείτε να ετοιμάσετε το σιρόπι απο την προηγούμενη ημέρα ,για να κερδίσετε χρόνο,και να το διατηρήσετε στο ψυγείο.Η προετομασία είναι 20 λεπτά....θα χρειαστείτε για τα υλικά....
Για το σιρόπι.....
150 ml νερό                                                  
200γρ.καστανή ζάχαρη                                    
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας                                
1/2φλιτζ.τσαγιού φύλλα φρέσκο δυόσμο ή μέντα
φλούδα απο 2 πορτοκάλια σε φαρδιές λωρίδες(παίρνετε μόνο το πορτοκαλί μέρος,το οποίο κόβετε....
Για την σαλάτα.....
2 ζουμερά πορτοκάλια,χωρισμένα στις φέτες τους,κομμένες στη μέση                  
1 μήλο,καθαρισμένο απο φλούδες και κουκούτσια και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
                                                     ότι άλλο φρούτο εποχής έχετε,το κόβετε σε μέτρια κομμάτια                                                         200ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού.                                                                            
                                                
Διαδικασία
Σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό με την ζάχαρη και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά,μέχρι να κοχλάσουν.Βράζετε για 8-10 λεπτά,μέχρι να δέσει .Αποσύρετε απο την φωτιά και προσθέτετε,το λικέρ μαστίχας,τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και τις φλούδες πορτοκαλιού.Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγειο,μέχρι να κρυώσει καλά.
Σ'ένα μπόλ κατά προτίμηση γυάλινο ή κρυστάλλινο ότι έχετε βάζετε τα κομμένα φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε με προσοχή,κατά προτίμηση με τα χεράκια σας,για να μην διαλυθούν τα κομμάτια των φρούτων. Σουρώνετε το κρύο σιρόπι και περιχύνετε στη σαλάτα φρούτων.Ανακατεύετε με προσοχή και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία!