Ποζάρω με επιτυχία!

Όλες λίγο πολύ έχουμε φωτογραφίες που θα θέλαμε ......να κάψουμε. Ενσταντανέ όπου η κάμερα μας έχει αδικήσει,δείχνονταςμας πιο κοντές,πιο στρουμπουλές,με αμήχανα χαμόγελα ή καμπουριασμένη πλάτη.Μια όμορφη φωτογραφία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της τέχνης του φωτογράφου,αλλά και προετοιμασίας απο το ....μοντέλο του. Και αυτή η προετοιμασία αφορά μυστικά που είναι εύκολο να θυμόμαστε όταν βρεθούμε μπροστά στην κάμερα.Προβα-Πρόβα-Πρόβα.Μπορεί το δυνατό σας σημείο να είναι για παράδειγμα,το μεγάλο χαμόγελο σας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτυπώνεται εξίσου ωραίο στη φωτογραφία.Σταθείτε μπροστά στον καθρέπτη,δοκιμάστε την έκφραση που σας κολακεύει και αναδεικνύει μια πιο μυστηριώδη και ελκυστική εικόνα σας,και προβάρετε τη μέχρι  να την τελειοποιήσετε.Να θυμάστε το εξής...Παίρνετε βαθιά ανάσα και χαμογελάτε καθώς εκπνέετε,φροντίζοντας το σαγόνι σας να είναι ελεύθερο,καθώς έτσι χαλαρώνει η έκφραση σας και το πρόσωπο δείχνει πιο όμορφο. 
Αναδείξετε τα μαλλιά σας....Η κάμερα-λένε οι φωτογραφοι-έχει την τάση να "κλέβει" όγκο απο τα μαλλιά. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι,αντί να δείχνει το κορμί λίγο...συρρικνωμένο,δείχνει τα μαλλιά,που όλες θέλουμε να είναι πλούσια,και προχωράμε.Ενα κλασσικό κόλπο των μοντέλων πριν απο το "κλίκ" του φωτογράφου είναι να περνούν τα χέρια τους μέσα απο τα μαλλιά,στο λεγόμενο στεφάνι,δηλαδή γύρω απο το πρόσωπο.Έτσι,δίνουν έναν-έστω και προσωρινό όγκο και αέρα στα μαλλιά τους.Ψηλά το κεφάλι.....Ένα απο τα χειρότερα αποτελέσματα μιας κακής φωτογράφισης είναι η εμφάνιση του μισητού διπλοσάγονου.Για να το αποφύγετε,πρέπει να σηκώσετε ψηλά το κεφάλι και να βεβαιωθείτε ότι η κάμερα βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας ή και ακόμα ψηλότερα.Αν κάποιος σας φωτογραφίζει απο χαμηλά,να είστε προετοιμασμένες για μια φωτογραφία που πιθανότητα θα σας είναι άχρηστη,γιατί θα φαίνεστε σαν πρησμένες.
Χαλαρώστε....Υπάρχουν άνθρωποι που,μόλις δουν το φωτογραφικό φλάς να ανάβει μπροστά τους,μετατρέπονται σε τρομαγμένους λαγούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα φώτα ενός αυτοκινήτου.Κι αυτό δεν έχει ποτέ καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι επαγγελματίες φωτογράφοι ζητούν απο τα μοντέλα τους να κάνουν ακόμα και κάτι ανόητο προκειμένου να χαλαρώσουν. Επειδή μπορεί να μη έχετε τη δυνατότητα να χοροπηδήσετε την ώρα της φωτογράφισης,υπάρχει άλλη λύση....Αποτραβήξτε το βλέμμα σας απο τον φακό,σκεφτείτε κάτι αστείο και κοιτάξτε πάλι την κάμερα χαμογελώντας.Γυρίστε στο πλάι.....Πολύ σπάνια μια ανφάς πόζα κολακεύει το "μοντέλο".Αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες των Σταρ στα απανταχού κόκκινα χαλιά,θα διαπιστώσετε ότι τις περισσότερες φορές,γυρίζουν στο πλάι κατά το ένα τέταρτο,περνούν το ένα πόδι μπροστά,γέρνουν λίγο προς τα πίσω τον κορμό και ακουμπούν το ίδιο χέρι στο γοφό τους.