Εύκολα και γευστικά Σάντουιτς και Τορτίγιες!

ΓΙΑ 4 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Σάντουιτς κοτοσαλάτα με κάρι και σταφίδες


ΥΛΙΚΑ

  • Για τη γέμιση του σάντουιτς
    • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
    • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
    • Κοτοσαλάτα
  • Για την κοτοσαλάτα
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • 340 γρ. κοτόπουλο στήθος
    • 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
    • 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 200 γρ. μαγιονέζα
    • 200 γρ. γιαούρτι
    • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
    • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
    • 15 γρ. κάρι, σκόνη
    • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    • αλάτι

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

      Για τη γέμιση του σάντουιτς
      Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και την κοτοσαλάτα σε στρώσεις, ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού της αρεσκείας μας.
      Για την κοτοσαλάτα
      Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
      Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο.
      Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά.
      Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
      Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο, γραβιέρα και μπέικον

30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τις γεμιστές τορτίγιες
    • 8 τορτίγιες των 8 ιντσών
    • 60 γρ. ελαιόλαδο
    • 80 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
    • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
    • 400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
    • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
    • 60 γρ. σάλτσα bbq
    • αλάτι

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

      Για τις γεμιστές τορτίγιες
      Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αποβάλει το λίπος του.
      Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν.
      Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά.
      Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα. Διπλώνουμε την τορτίγια πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
      Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
      Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.Γιάννης Λουκάκος.