Τα σωστά βήματα για να απλώσετε το φον ντε τεν στο πρόσωπο σας!

Το φον ντε τεν απλώνεται είτε με τα δάχτυλα είτε με λευκά τριγωνικά λατέξ σφουγγαράκια που πωλούνται στα καταστήματα καλλυντικών. Οι επαγγελματίες του μακιγιάζ χρησιμοποιούν πρώτα στεγνό σφουγγαράκι και στη συνέχεια απλώνουν το φον ντε τεν με τα δάχτυλα δίνοντας ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Τι να προσέξεις: Εάν το φον ντε τεν που επέλεξες περιέχει στη σύνθεσή του πτητικές σιλικόνες, η θερμότητα η οποία αναπτύσσεται στα δάχτυλα με την τριβή πιθανόν να εξαερώσει ταχύτατα το αποτέλεσμα αν δεν είσαι εξοικειωμένη, δηλαδή αν δεν προλαβαίνεις να απλώσεις ομοιόμορφα το προϊόν. Επίσης, απόφυγε το φυσικό σπόγγο, γιατί απορροφά μεγάλη ποσότητα προϊόντος.

Τα σωστά βήματα
Άπλωσε με ήπιες κινήσεις μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας σε όλο το πρόσωπο έως το λαιμό και περίμενε λίγα λεπτά. Εάν βιάζεσαι, ταμπόναρε το πρόσωπό σου με ένα χαρτομάντιλο, ώστε να αφαιρέσεις όσο προϊόν της ενυδατικής δεν έχει απορροφηθεί εντελώς.
Κράτησε για λίγο ανάμεσα στα χέρια σου το φιαλίδιο του φον ντε τεν: η θερμότητα που αναπτύσσεται θα διευκολύνει περισσότερο την εφαρμογή του.
Άπλωσε μικρές νησίδες φον ντε τεν στα κεντρικά σημεία του προσώπου και στο μέτωπο, κυρίως εκεί όπου θέλεις να προσδώσεις φως: στα πτερύγια της μύτης, το πιγούνι, ακριβώς κάτω από τα χείλη ή σε σημεία όπου υπάρχει μια μικρή ατέλεια ή ένα σπυράκι. Όμως, μην υπερβάλλεις στην ποσότητα.
Με το σφουγγαράκι ή τα δάχτυλα άπλωσε το προϊόν με κατεύθυνση από το κέντρο προς τις άκρες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πτερύγια της μύτης και στις γραμμές έκφρασης (γύρω από τα χείλη ή τα μάτια). Φυσικά μην ξεχνάς το λαιμό. Προτίμησε να ολοκληρώσεις τη διαδικασία αυτή μπροστά σε ένα μεγεθυντικό καθρέφτη, έτσι ώστε να είσαι σίγουρη για την ομοιομορφία του αποτελέσματος.
Για την περιοχή κάτω από τα μάτια χρησιμοποίησε κονσίλερ ή φον ντε τεν έναν τόνο ανοιχτότερο, απλώνοντας απαλά με τα δάχτυλα.
Σε περίπτωση που υπάρχουν δυσχρωμίες θα χρειαστεί να απλώσεις επιπλέον προϊόν. Για παράδειγμα, αν κάποιες περιοχές φαίνονται ερεθισμένες ή υπάρχουν σημάδια και λεκέδες –συνήθως αυτό συμβαίνει γύρω από τη μύτη– μπορείς να τα καλύψεις με ένα κονσίλερ σε μορφή κρέμας, χρησιμοποιώντας για την εφαρμογή ένα λεπτό βουρτσάκι με ίσες κοντές τρίχες.


Σχόλια