Σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα!


  • 1½ κιλό κολοκύθα
  • 2 μερίδες ζωμό λαχανικών
  • 1½ κούπα λάδι
  • 3⅓ κ. σ. μπαλσάμικο
  • 2 κ. γ. χοντρό αλάτι
  • 2 χοντροκομμένα μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 χοντροκομμένα μεγάλα καρότα
  • 1 χοντροκομμένη μεγάλη πατάτα
  • ½ κ. σ. κύμινο
  • 1 κ. γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φ. τ. κρέμα γάλακτος
  • 1½ κ. σ. βούτυρο
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1Κόψε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και καθάρισέ την από τα σπόρια (μπορείς να τα κάνεις πασατέμπο).
  • 2Πασπάλισε τα κομμάτια της κολοκύθας με το μισό λάδι 2, κουταλιές μπαλσάμικο και αλάτι, και ψήσ' τα για μία ώρα στο φούρνο στους 200°C.
  • 3Στο μεταξύ βράσε τα κρεμμύδια με πολύ λίγο νερό μέχρι αυτό να εξατμιστεί και εκείνα να μαλακώσουν.
  • 4Σόταρε τα καρότα, την πατάτα και το κύμινο με το υπόλοιπο ελαιόλαδo, σβήσε με το υπόλοιπο μπαλσάμικο, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ζωμό λαχανικών και βράσε, μέχρι να μαλακώσουν.
  • 5Ύστερα, καθάρισε την κολοκύθα από τη φλούδα και πρόσθεσέ τη στη σούπα για να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμα.
  • 6Τέλος, άλεσε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπέρωσε και, λίγο πριν σερβίρεις τη βελουτέ σούπα με γλυκιά κολοκύθα, ρίξε μέσα το βούτυρο και την κρέμα να κολυμπάνε.
Καλή όρεξη!