Ντεμακιγιάζ προσώπου και χρήσιμα tips!

Όταν κάνουμε μακιγιάζ στο πρόσωπό μας πρέπει  απαραιτήτως να κάνουμε και ντε μακιγιάζ . Αυτό είναι το σπουδαιότερο μυστικό ομορφιάς. Χρησιμοποιούμε μακιγιάζ για συγκεκριμένους λόγους και κάνουμε ντε μακιγιάζ για να καθαρίζει και να αναπνέει το δέρμα μας .
Το μακιγιάζ επιβαρύνει την επιδερμίδα μας ,κλείνει τους πόρους  και το δέρμα προσπαθεί να βγάλει τις εκκρίσεις του και δεν μπορεί, γιατί το μέικ απ και η πούδρα του κλείνουν τους πόρους.
Η  μακιγιέζ προτείνει να χρησιμοποιούμε κάθε φορά πριν το μέικ απ ένα ενυδατικό προϊόν για να το προφυλάξουμε από το στρώμα μέικ απ και πούδρας που πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε για να το μακιγιάρουμε.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια ελαιόλαδο
1.κούπα φυσικό αποξηραμένο χαμομήλι
½ κούπα βρασμένο και καλά στραγγισμένο χαμομήλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού βράσουμε και σουρώσουμε το χαμομήλι αφέψημα και αφού κρυώσει το ρίχνουμε μέσα στο λάδι ελιάς και ρίχνουμε και το αποξηραμένο χαμομήλι ωμό όπως είναι. Το αφήνουμε  μια εβδομάδα έως  δέκα μέρες το πολύ και μετά είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσουμε. Το αποξηραμένο χαμομήλι το αφήνουμε μέσα στο λάδι μέχρι να τελειώσει το λάδι ντε μακιγιάζ .Κάθε φορά όμως ανακινούμε το λάδι καλά πριν τη χρήση.
Oι σωστές κινήσεις για καθαρίσετε το πρόσωπό σας απο το μακιγιάζ!

TΙ ΝΑ ΕΠΙΕΞΕΤΕ
1. Γαλακτώματα:
Με κρεμώδη και πλούσια υφή, απλώνονται στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις και αφαιρούνται με βαμβάκι.
Καλό θα είναι αμέσως μετά, να χρησιμοποιείτε μια τονωτική λοσιόν ή να ξεβγάζετε το πρόσωπό σας με νερό για να αφαιρέσετε τα κατάλοιπα του γαλακτώματος.
Είναι ιδανικά για κανονικές-ξηρές επιδερμίδες.
2. Αφρίζοντα καθαριστικά:
Σε μορφή τζελ ή αφρού, απλώνονται κατευθείαν στο πρόσωπο και αφαιρούνται με νερό.
Θα πρέπει να τα ξεπλένετε καλά, για να μη μένουν υπολείμματα στο πρόσωπο.
Είναι ιδανικά για κανονικές-μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες.
3. Διαλύματα καθαρισμού:
Διάφανα σαν νερό, χωρίς σαπούνι, οινόπνευμα και χρωστικές, είναι ιδανικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.
Απλώστε τα σε βαμβάκι και περάστε απαλά το πρόσωπο και τα μάτια όσες φορές χρειαστεί, μέχρι το βαμβάκι να είναι τελείως καθαρό.
4. Μαντιλάκια: Πρακτικά και αποτελεσματικά, ιδανικά για ένα γρήγορο ντεμακιγιάζ.
Δεν πρέπει να αποτελούν τη μόνιμη επιλογή καθαρισμού, καθώς δεν καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα. Θα τα βρείτε για όλους τους τύπους δέρματος.
 Ντεμακιγιάζ ματιών :
Τα περισσότερα προϊόντα ντεμακιγιάζ, είναι κατάλληλα και για τα μάτια.
Ωστόσο, αν επισημαίνεται στη συσκευασία τους το αντίθετο, η αφαίρεση του μακιγιάζ από τα μάτια θα πρέπει να γίνεται με εξειδικευμένα προϊόντα.
Απλώστε μικρή ποσότητα σε βαμβάκι, τοποθετήστε το πάνω στο βλέφαρο για λίγη ώρα και σκουπίστε απαλά από το εσωτερικό των ματιών προς τα έξω.
Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί, αλλάζοντας κάθε φορά το βαμβάκι.
Για τις κάτω βλεφαρίδες, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα, που θα έχετε βουτήξει προηγουμένως στο καθαριστικό.