Μηλόπιτα!!!!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • ¾ φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ή 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση
  • 4 μεγάλα μήλα (όχι ξινόμηλα)
  • 3 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • λίγος χυμός λεμόνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • λίγη κανέλα (σκόνη)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα (κομμένη)
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές

Για το σερβίρισμα
  • λίγη κανέλα (σκόνη)
  • ζάχαρη άχνη
  • παγωτό βανίλια

Πώς το κάνουμε:

  1. Για τη ζύμη, βάζουμε σε βαθύ μπολ ή λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το Flora, τη ζάχαρη και τα αυγά ή τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, κάνοντας γρήγορες κινήσεις.
  3. Στην αρχή θα δημιουργηθεί μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.
  4. Συνεχίζουμε για λίγο, μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρύο νερό).
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη, πλάθουμε 2 μπάλες (η μία να είναι λίγο μεγαλύτερη) και τις τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη.
  6. Βάζουμε τη μεγάλη μπάλα στο ψυγείο και την μικρότερη στην κατάψυξη.
  7. Για τη γέμιση, καθαρίζουμε τα μήλα και τα ψιλοκόβουμε.
  8. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το Flora και το νερό.
  9. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και περιμένουμε να μαλακώσουν τα μήλα.
  10. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.
  11. Στη συνέχεια βγάζουμε τις ζύμες από το ψυγείο.
  12. Τη μεγάλη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και τη στρώνουμε στον πάτο του ταψιού, φροντίζοντας να ανεβαίνει λίγο και στα πλαϊνά τοιχώματα.
  13. Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  14. Τρίβουμε τη δεύτερη ζύμη, στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, πάνω από τη γέμιση, φροντίζοντας να την καλύψουμε παντού.
  15. Βάζουμε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνουμε στους 180 °C για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
  16. Αφού βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά και τη μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  17. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  18. Τη σερβίρουμε κομμένη σε μερίδες με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
  19. Είναι πιο νόστιμη όταν τρώγεται ζεστή.Καλή επιτυχία!