Πετυχαίνω μόνο οταν εμπιστεύομαι!


Στην καρδιά μιας κρίσης,που μας αναγκάζει να μην έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στον ίδιο τον εαυτό μας,δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν την ανατροπή και μας προτρέπουν να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες μας αλλά και στους γύρω μας. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αλλά και πεί τη φράση"εχε μου εμπιστοσύνη",άλλοτε για πράγματα που αφορούν τη δουλειά μας και άλλοτε για καταστάσεις της προσωπικής μας ζωής; Σε μια εποχή στην οποία δεν χαρίζεται τίποτα και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι λίγες, η πίστη μας κλονίζεται απο την αρνητική αύρα των πραγμάτων που φέρνει διαρκείς ανατροπές και αποσταθεροποίηση. Η έννοια της μονάδας υπερισχύει εδω και χρόνια έναντι της ομάδας,της συνεργασίας,της συλλογικής δουλειάς."Αν παραμερίσουμε την επιφυλακτικότητα που προστάζουν οι καιροί, μπορούμε να δούμε τη ζωή μας να αλλάζει"ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ".
Ο χρυσός δεκάλογος!
 1.Πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια.Είναι το βασικό συστατικό σε κάθε σχέση.2. Ο λόγος σας είναι νόμος. Φροντίστε πάντα να πραγματοποιείτε ο,τι υπόσχεστε και να είστε αξιόπιστοι.3.Μην είστε "της τελευταίας στιγμής".Κάνοντας τα πράγματα οταν πρέπει δίνετε στους άλλους την αίσθηση πως έχετε το πάνω χέρι στην κατάσταση.4.Δώστε αξία σε ό,τι κάνετε και χαρίστε έμπνευση για δημιουργία και στους γύρω σας. 5. Να είστε πάντα συνεπείς στα ραντεβού σας. Ετσι δείχνετε ότι εκτιμάτε το χρόνο των άλλων.6. Η φιλική συμπεριφορά δεν κοστίζει,το χαμόγελο είναι το κλειδί για την επικοινωνία με τους άλλους.7.Θα τα καταφέρετε μόνο αν πιστέψετε και αγαπήσετε ότι κάνετε.8Πείτε"ευχαριστώ"για οσα σας προσφέρουν ή για την ευκαιρία που σας δίνεται να δείξετε την δουλειά σας.9.Μείνετε σταθεροί στις απόψεις και τις αξίες σας και γίνετε το σημείο αναφοράς για όσους σας εμπιστεύονται. και τέλος 10.Αν θέλετε να καρδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων,πρέπει πρώτα εσεις να τους εμπιστεύεστε!
Η εμπιστοσύνη είναι ένα ρίσκο υψηλής απόδοσης που έχει πολλά να μας δώσει και αρκετά να μας στερήσει.Δύο κατηγορίες προκύπτουν απο τις εμπειρίες  στη ζωή μου....οι αληθινά έμπιστοι άνθρωποι,που μπορούν να μας σταθούν στα δύσκολα και να μας συμβουλέψουν για προσωπικά ζητήματα και εκείνοι απο τους οποίους ζητάμε τη γνώμη τους όσον αφορά κάποιο συγκεκριμένο πεδίο δράσης."Το παν είναι να μπορούμε να διακρίνουμε και να αξιολογήσουμε τους άλλους και να μην πέφτουμε σε παγίδες υπερεκτιμώντας τα χαρίσματα των ανθρώπων"
M.Π